AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Avrupa'nın Enerjisi Yön Bulacak

Avrupa Birliği'nin Ar-Ge ve inovasyon projelerini desteklediği Horizon 2020 programında İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı, Norveç, Avusturya, İspanya, Almanya, Finlandiya, Bulgaristan'la birlikte Avrupa Enerji Birliği'nin kuruluş sürecine destek olacak.

İEÜ Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Efe Biresselioğlu, 36 ay sürecek ECHOES adı verilen projenin, Avrupa Enerji Birliği'nin kuruluş sürecinde değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildiğini kaydetti. Doç. Dr. Biresselioğlu, "ProfNorveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin liderliğini yaptığı projede üniversitemizin Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı, hem iş paketi lideri hem de iş yükü olarak ikinci sırada yer alıyor" dedi.

Projenin sonuçlarının Avrupa Komisyonu tarafından politika yapımında ve Avrupa Enerji Birliği'nin kurulması için kullanılacağını belirten Doç. Dr. Biresselioğlu, şunları söyledi:

"Bu proje Avrupa Enerji Birliği'nin kuruluş süreci sırasında değerlendirilmek üzere Avrupa Birliği karar alıcıları için hem bireysel hem de kolektif olarak bireylerin, sosyal ünitelerin enerji verimliliği ve enerji tasarrufu hakkında aldığı kararları inceleyecek. Araştırmada, enerji tüketimi davranışları, nicel ve nitel araştırma metotları da kullanılacak. Bu projede yer almamız Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı olarak Avrupa Enerji Araştırma Birliği'nde (European Energy Research Alliance- EERA) aktif olarak yürüttüğümüz üyeliğimizin, enerji alanında yaptığımız çalışmaların, EERA e3s ortak programı yürütme kurulu üyesi olmamızın ortak bir sonucudur. Ayrıca, TÜBİTAK Enerji Alanı Ulusal İrtibat Noktası bize bütün süreçlerde destek verdi."

Projede, Türkiye'nin yanı sıra Avusturya, İspanya, Finlandiya, Almanya ve Bulgaristan'dan bu alandaki üniversitelerin bölümlerinin yer aldığını ifade eden Doç. Dr. Biresselioğlu, "Aralarında EÜAŞ'ın da yer aldığı 4 enerji üreticisi de bulunuyor. Proje, LCE 31 çağrısı altında en üst sıradan seçildi. Çalışmalarımıza kasım ayı itibariyle başladık. ECHOES İzmir Ekonomi'nin kazandığı ve yer aldığı ilk Avrupa Birliği H2020 projesi olma özelliği taşıyor" diye konuştu. Hürriyet

Copyright © 2014 Avrasya Enerji