AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Enerji Sektöründe Çağrı Merkezleri İstihdam Yaratıyor

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Uzunkaya:-"Enerji sektöründe çağrı merkezlerine ve burada çalışanlara ihtiyaç var"- BEDAŞ Genel Müdürü İslamoğlu: "BEDAŞ ve ÇEDAŞ'a ait yeni çağrı merkezini geçen hafta Tekirdağ'da hizmete açtık ve burada 308 yeni personel isttihdam ettiklerini ifade ederek, yeni çağrı merkezinin sistemin eksiklerinin kapanmasında önemli rol oynayacağını vurguladı.

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, "Son dönemde istihdamda Türkiye'nin en büyük talep araştırmasını gerçekleştirdik. Bu araştırmadan da gördüğümüz kadarıyla enerji sektöründe çağrı merkezlerine ve burada çalışanlara ihtiyaç var." dedi.

Uzunkaya, AA muharibine yaptığı açıklamada, enerji sektörünün istihdam açısından yalnızca Türkiye'de değil dünyada da öneminin arttığını söyledi.

İŞKUR'un başlıca görevinin, iş gücü piyasasının talepleri doğrultusunda eleman yetiştirmek olduğunu aktaran Uzunkaya, "Bu nedenle çağrı merkezleri bizim eğitimlerimizde çok önemli bir yer tutuyor. İş gücü piyasası hangi elemanı talep ediyorsa, biz bunu takip ediyoruz. Bizim araştırmalarımız bu verileri doğruluyorsa ona uygun olarak davranıyoruz." ifadelerini kullandı.

Uzunkaya, Türkiye'de istihdam politikaları oluşturmanın İŞKUR'un asli görevi olduğunu dile getirerek, "Son dönem istihdamda Türkiye’nin en büyük talep araştırmasını gerçekleştirdik. Bu araştırmadan da gördüğümüz kadarıyla, enerji sektöründe çağrı merkezlerine ve burada çalışanlara ihtiyaç var. Arz ve talep açısından böyle bir eğilim görünüyor. Bu eğilimleri dikkate alarak davranıyoruz. Buna yönelik mesleki kurslar ve işbaşı eğitim programları, eğitimlerimizde çok önemli bir yer tutuyor." değerlendirmesinde bulundu.

İstihdam konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı ihtiyaç analizlerine göre hareket ettiklerini anlatan Uzunkaya, Türkiye açısından istihdamda enerji sektörünün önemini koruyacağını söyledi.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu da sektörde nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla İŞKUR ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle BEDAŞ Akademi'yi hayata geçirdiklerini ve akademinin ilk mezunlarını verdiğini belirtti.

Akademi kapsamında elektrik teknikeri ve elektrik teknisyeni mesleklerinden 35 öğrencinin başarıyla mezun olduğunu ve istihdam edildiğini aktaran İslamoğlu, çağrı merkezlerinin enerji sektöründe istihdamı artırdığını söyledi.

İslamoğlu, BEDAŞ ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ'ye (ÇEDAŞ) ait yeni çağrı merkezini geçen hafta Tekirdağ'da hizmete açtıklarını ve burada 308 yeni personel istihdam ettiklerini ifade ederek, yeni çağrı merkezinin sistemin eksiklerinin kapanmasında önemli rol oynayacağını vurguladı.

BEDAŞ Akademi'nin yanı sıra şirket içi eğitimlere de önem verdiklerini anlatan İslamoğlu, "4 bine yakın çalışanımız var. Bunları vatandaşın ihtiyacına karşılık verecek şekilde yetiştirmek zorundayız. Ayrıca bizim işimiz tehlikeli. Belirli bir eğitim süreci gerektiriyor. Piyasadan aldığımız elemanları da sisteme en erken biçimde sisteme monte etmek istiyoruz. İşte BEDAŞ Akademi de burada devreye giriyor." diye konuştu.

Copyright © 2014 Avrasya Enerji