AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Mezbaha Elektriğinden 217 Bin Lira Tasarruf

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki mezbahada kurulan güneş enerji santralinde, yaklaşık 4 yılda 593 bin 198 kilovat elektrik üretilerek 217 bin lira tasarruf sağlandı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, kentin doğal zenginlikleri yanında coğrafi konum olarak da özel bir şehir olduğunu söyleyip, "Türkiye'de teknik özellikleriyle ilk olan güneş enerji santrali ile mezbahamızda kullandığımız elektriğin yüzde 45'ini doğaya zarar vermeden sadece güneşten elde ediyoruz. Muğla'nın doğasını, denizlerini, ormanlarını çevreci projelerle koruyor, bu tür projelerin ülkemizin diğer şehirlerine de örnek olmasını istiyoruz" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin 3 yıl önce başlatılan 'Sonsuz Kaynağımız' projesi kapsamında Menteşe Mezbaha Tesisi'ne kurduğu güneş enerji santrali ile 2013 yılında 143 bin 334, 2014 yılında 156 bin 369, 2015 yılında 164 bin 51, 2016 yılı Kasım ayına kadar 129 bin 444 kilovat saat elektrik üretimi yapıldı. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen proje ile hem çevreye hem de bütçeye önemli bir katkı sağladıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, "Mezbahada kurduğumuz güneş enerji santrali ile bugüne kadar ürettiğimiz elektrikle belediyemiz bütçesine 217 bin TL katkı sağladık. Muğla'da günlük ortalama güneşlenme süresinin Türkiye ortalamasının üzerinde olması sayesinde kurduğumuz çevreye duyarlı, çevreyi koruyan güneş enerji santralimizle yılda 106,6 ton karbondioksit gazı salınımını önledik ve böylece yılda 320 adet yetişkin ağacını da doğada korumuş olduk" dedi.

Muğla'daki güneş enerjisi potansiyeli yüksek

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de, projenin önemini anlattı. Kentin doğal zenginlikleri yanında coğrafi konum olarak da özel bir şehir olduğunu söyleyen Osman Gürün, "Ülke ortalamasının üzerinde güneşlenme süresi ile güneş enerjisinden yararlanıyoruz. Muğla günlük ortalama güneşlenme süresi ile Türkiye ortalamasının üzerinde bir şehir. 2013 yılında Muğla Belediyesi döneminde kurduğumuz Türkiye'de teknik özellikleri ile ilk olan güneş enerji santrali ile mezbahamızda kullandığımız elektriğin yüzde 45'ini doğaya zarar vermeden sadece güneşten elde ediyoruz. Muğla'nın doğasını, denizlerini, ormanlarını çevreci projelerle koruyor, bu tür projelerin ülkemizin diğer şehirlerine de örnek olmasını istiyoruz" diye konuştu. Hürriyet

Copyright © 2014 Avrasya Enerji