AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Türkiye’nin İlk Lisanslı GES'inde Üretime Başlandı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Elazığ’daki 8 megavat kurulu güce sahip Solentegre GES'in geçici kabulü ekim ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca gerçekleştirildi.

Santralle yıllık 15,7 gigavat saat elektrik üretimi gerçekleştirilmesi ve böylelikle 10 bin hanenin elektrik ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tezkan, santralin 49 yıllık işletme hakkının bulunduğunu kaydetti.

Diğer lisanslı proje yatırımlarıyla beraber Türkiye'nin en büyük lisanslı güneş enerji santral yatırımcısı olmayı amaçladıklarını belirten Tezkan, "Hedefimiz, yenilenebilir enerji kaynaklarımızı çeşitlendirerek dengeli bir portföy oluşturmak. Büyüme stratejimizi gerçekleştirme amacıyla bu yıl içinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Uluslararası Finans Kurumu ile ortaklık sözleşmesi imzaladık. Ortaklık kapsamında yapacağımız yeni yatırımlar ile şirketimizin 219 megavat olan mevcut yenilenebilir enerji üretim kapasitesini bin megavata yükseltmeyi hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Copyright © 2014 Avrasya Enerji