AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Google Yenilenebilir Enerjiye Geçiyor

Yenilenebilir enerji kaynakları ile temiz enerjinin nimetlerinden yaralanmak isteyen büyük firmalar, yavaş yavaş yenilenebilir enerjiye geçiş yapmaya başladı. Büyük boyutlarda üretim yapan ve enerji tüketimi yapan firmalar, kendi enerjilerini üretebilmek için kolları sıvamaya başladı. Bildiğiniz gibi birçok firma bu uygulamaya 2017 itibari ile başlayacak. Bu uygulamaya teknoloji devi Google, bende varım dercesine dahil oldu.

Arama motoru, Youtube ve Gmail gibi büyük firmaları bünyesinde barındıran Google, 1 milyardan fazla üyeye sahip. Bu büyük sistemin işleyişini sürdürebilmek için tam 13 tane devasa veri merkezini faaliyette tutan firma, saatte yaklaşık 5,7 terawatt elektirik tüketiyor. Sizde takdir edersiniz ki bu denli bir tüketimin ihtiyacı fosil yakıtla karşılandığında büyük bir kirliliğe sebep oluyor. O yüzden Google'da 2017 itibari ile bu ihtiyacını rüzgar ve güneş enerjisinden karşılayacağını açıkladı.

Büyük şirketlerin bu atılımları diğer devasa firmalarıda harekete geçirmeye başladı. Fosil yakıtlardan elde edilen enerji kaynaklarına göre daha ucuz olan bu yöntem sayesinde şirketler hem kar etmeyi hem de doğayı korumayı hedefliyor. Yeni Şafak

Copyright © 2014 Avrasya Enerji