AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Afrika Enerji Girişimcisini Arıyor

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric ve kurduğu Vakıf, enerji erişimi projelerinde Afrikalı genç girişimcilere yardım etmeyi amaçlayan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Energy Generation ile güçlerini birleştirdi.

Energy Generation, gelecek vaat eden yeni Afrikalı girişimcileri destekleyerek Afrika’da elektrik ile ilgili çözümleri tanımlamayı, geliştirmeyi ve geniş çapta yaymayı hedefliyor. Lomé, Togo'da yer alan kurumun faaliyetleri ikiye ayrılıyor, organizasyon:

Geleneksel olmayan enerji üretimi çözümleri yatırımcıları için Afrika çapında Afrika Enerji Üretimi Ödülü yarışması düzenliyor. 2016 yılındaki ilk ödül için 40 "proje elçisi", yenilikçi projeler bulmak için Afrika'nın dört bir yanında seyahat etti. Tüm bu çaba 16 ülkeden 40 proje sunumu ve aralarından 10 girişimcinin seçilmesiyle sonuçlandı.

Aynı zamanda Lomé’de Enerji Üretimi Akademisi'ni kurarak seçilmiş bu 10 girişimcinin projelerini, geliştirmeleri için teknik bilgi birikimlerini ve yönetim becerilerini bir yıl boyunca destekledi. Enerjiye Erişim Eğitimi ve Girişimcilik programının bir parçası olarak Schneider Electric, Vakfı aracılığıyla Afrika Enerji Üretimi Ödülü'nü destekliyor. Schneider Electric Lomé'de yer alan merkezin geliştirilmesine, teknik laboratuvar ve eğitim içeriği sunarak katkıda bulunuyor. Schneider Electric çalışanları ve emeklilerinden oluşan Schneider Electric Öğretmenleri adı verilen gönüllüler aracılığıyla seçilen girişimcilerin çözümlerinin ve iş modellerinin ve prototiplerinin geliştirilmesine yardım ediliyor.

Schneider Electric’in Enerjiye Erişim Eğitimi ve Girişimcilik programının yöneticisi olan François Milioni yapılan çalışma ile ilgili düşüncelerini söyle aktarıyor: “Enerji girişimciliği, yerel ekonomi gelişimini yükseltmek, yenilikçi çözümleri teşvik etmek ve istihdam yaratmak için vazgeçilmezdir. Schneider Electric olarak, Afrikalı girişimcileri teşvik edecek ve genç insanların potansiyellerini geliştirmesine imkan verecek olan bu yenilikçi projede Energy Generation ile güçlerini birleştirmekten gurur duyuyoruz. Bu girişimciler, evrensel arenada güvenilir enerjiye erişimin sağlanmasına yardımcı olacak değişimin aracıları rolünü üstleniyor.”

Energy Generation, 2016 yılındaki programı için 10, 2017 yılındaki programı için 20 ve 2018 yılındaki programı için 30 girişimci seçmeyi hedefliyor.

Copyright © 2014 Avrasya Enerji