AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Yüksekova’da Elektrik Sorunu Çözülüyor

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir, Yüksekova ilçesinde salı günü 154 kw'lık yeni trafo hattını devreye alacaklarını söyledi.

Yüksekova ilçesinde aylardır devam eden düşük elektrik problemini çözmek amacıyla TEİAŞ Bölge Müdürlüğüne ait 154 kw'lık yeni trafo hattı faaliyete alınıyor. Yüksekova'da incelemelerde bulunan VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir, salı günü 154 kw'lık yeni trafo hattının devreye gireceğini ve ilçedeki elektrik sorununun büyük ölçüde çözüleceğini söyledi. Özdemir, “Yaklaşık 2 yıldır yapımı devam eden trafo merkezi ve iletim hattına yaklaşık bir haftadır enerji verildi. Son rötuş çalışmaları yürütülüyor. Bir aksilik olmazsa 7 Şubat Salı günü saat 09.00'da bu trafo merkezinde Yüksekova'daki enerji nakil hatlarımıza enerji verilecektir" dedi.

Bütün kamu kurumlarına, Yüksekova, Şemdinli, köyler ve beldelerinde ikamet eden vatandaşlara duyuruda bulunan Özdemir, “Abonelerimizin yüzde 99'unda yükseltici (regülatör) bulunmaktadır. Salı günü saat 09.00 itibari ile herkesin yükselticisini devre dışı bırakarak, normal şebeke konumunda enerji almalıdır. Aksi takdirde yüksek voltajdan dolayı elektrikli cihazların hemen hemen hepsi risk altına girer" dedi.

Hakkari'de karla mücadele çalışması

Hakkari'de karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor. İl genelinde kapanan 9 köy ve 45 mezra yolunda karla mücadele çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresi ekibi, yeniden ulaşıma açılan yollarda ise genişletme faaliyetlerine hız verdi. Sabah saatlerinde Merzan Mahallesi ve Durankaya beldesi yolunda kar savurma makinesi ile yol genişletme çalışmaları başlatan ekipler, birçok köy ve mezra yolunu da yeniden ulaşıma açtılar. İl Özel İdaresi yetkilileri, çalışmaların 55 iş makinesi ve 72 personelle sürdürüldüğünü belirttiler. Yeni Şafak

Copyright © 2014 Avrasya Enerji