AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

JESDER Üyesi Güriş Holding’den Çevreye Duyarlılık

Jeotermal enerjiyle elektrik üreten yatırımcı şirketlerin bir araya gelmesiyle kurulan JESDER (Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği), dernek olarak sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra çevreye de saygı gösterdiği gibi bu konuda üyelerine de örnek olmaya devam ediyor. Üyelerinden Güriş Holding’in Germencik’te bulunan Efeler santralinin çevresinde ağaç dikme kampanyası başlatması, halktan büyük ilgi gördü.

Toplam 6 köye 2000 incir ve 500 zeytin ağacı dikildi

Güriş Holding Efeler JES Genel Koordinatörü Sayın Necati Bayrakoğlu tarafından bizzat yürütülen kampanyada, Mart ayının ikinci haftasında Alangüllü, Darkaraağaç, Erbeyli, Ömerbeyli, Sınırteke ve Turanlar köylerine gidilerek, toplamda iki bin incir ve beş yüz zeytin fidanı çiftçilerle birlikte ekildi.

Her yıl yeni ağaçlar dikilecek

Firma yetkilisi Necati Bayrakoğlu; yöreyle bütünleşmiş olan İncir ve Zeytin’i korumaya çalıştıklarını, her yıl Güriş Holding olarak santrallerinin bulunduğu ilçelere, yeni fidanlar, ağaçlar dikmeye devam edeceklerini belirterek, doğayı koruyarak faaliyetlerine devam etmelerinin, en önemli çalışma konularının başında geldiğini söyledi.

JESDER üyesi olan Güriş Holding’e bağlı Gürmat Elektrik bünyesinde, 2 yıldır bölgede aktif olarak jeotermal enerjiyle elektrik üreten Efeler JES santrali, Germencik ilçesinde yer alıyor.

Copyright © 2014 Avrasya Enerji