AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Arkel Teknolojisine Sahip Asansörler Kendi Enerjisini Üretiyor

Türkiye’nin asansör teknolojileri alanında lider markası Arkel, dünya çapında önem taşıyan yeni bir teknolojisi Arkel Rejeneratif Ünite’yi tanıttı. Ortalama bir masaüstü bilgisayar kasası boyutundaki cihaz, asansörün ürettiği enerjiyi yok etmek yerine şebekeye geri göndererek enerji tasarrufu sağlıyor.

Arkel Reheneratif Ünite hakkında bilgiler veren Arkel Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Melih Küçükçalık, “Senkron tip elektrik motoruyla çalışan asansörlerde aşağı yönde ağır yükle veya yukarı yönde hafif yükle hareket ederken, motor enerji üretmeye başlar. Bu enerjinin sönümlenmesi gerekir. Bu nedenle klasik tip sistemlerde açığa çıkan enerji frenleme direncine iletilerek ısıya dönüşür ve boşa harcanır. Yeni teknoloji Rejeneratif Üniteler sayesinde artık bu enerjiyi geri kazanmak ve şebekeye aktarmak mümkün hale geldi” dedi.

Asansörlerde yüzde 35 tasarruf

Rejeneratif ünitelerin yer aldığı asansörlerin, klasik sistemlere kıyasla yüzde 35’e yakın tasarruf sağlamaya başladığına dikkat çeken Küçükçalık, “Arkel olarak kendi Ar-Ge çalışmalarımız ile geliştirdiğimiz bu teknolojiyi ülkemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Dünyada da bu teknoloji henüz yeni ve pek az biliniyor. Arkel Rejeneratif ünite ise dünyadaki pek az rakibi arasında şimdiden yerini almış durumda” şeklinde konuştu. Her zaman yenilikçi teknolojiler üretmeye devam edeceklerini belirten Küçükçalık, Mediterra’nın yatırımıyla birlikte Arkel’in kurumsallaşması ve dünya çapında bir marka olması için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Türkiye’den çıkarak, asansör elektronik kumanda teknolojilerini yaratan ve uygulayan firmalar arasında, bölgede hem ürünleri hem de teknolojisiyle kendini kabul ettir Arkel ve asansör teknolojileri hakkında daha fazla bilgi için www.arkel.com.tr adresini kullanabilirsiniz.

Arkel hakkında

Arkel Elektrik Elektronik San.Tic. A.Ş. 1998 yılında, İTÜ Elektronik Haberleşme Müh. Mezunu iki sınıf arkadaşı tarafından kuruldu. Asansör sektöründeki elektronik kumanda sistemlerindeki eksiklikleri ve ihtiyacı fark eden iki ortak asansör kumanda kartları, kumanda panoları tasarımı ve üretimiyle girdikleri sektörde yenilikçi teknolojileriyle kısa sürede başarılı oldu ve lider firma haline geldi. Daha sonra, ürün gamına, asansöre özel VVVF İnvertör, Tümleşik asansör kumanda cihazı, çeşitli aksesuarları da ilave eden firma bu ürünleriyle bugün 40 tan fazla ülkeye kendi markasıyla düzenli ihracat yapan ve marka bilinirliği yüksek bir firma haline gelmiş durumda. Tüm ürünlerini kendi ARGE sinde tasarlayıp geliştiren firma 2017 yılı başından itibaren Mediterra Özel Girişim Sermaye Fonu ile ortaklığa gitmiş durumda. Bu ortaklık yapısıyla daha da güçlenen firma, 2017 yılı 2. Yarıdan itibaren, 10.000 m2 kapalı alana sahip Sancaktepe’deki yeni üretim tesislerine taşınarak üretim kapasitesini de artırmış olacak.

Copyright © 2014 Avrasya Enerji