AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Serbest Elektrik Kullanımı 3,5 Milyon Abone Oldu

Kısa bir süre önce elektrikte serbest tüketici limiti olarak belirlenen oranın düşürmesi yoluna gidilmişti. Sözleşmeli abonelikte patlama oluşturan bu durum, elektrik şirketleri arasında büyük bir rekabete neden oldu. Her biri abone elde etmek için diğerinden farklı bir yöntem deneyen elektrik şirketleri, bu yeni düzenleme ile 3,5 milyon aboneye ulaştı. Ancak uygulamanın hedefinde 8,4 milyon sözleşmeli elektrik abonesi kazandırılması bekleniyor.

EPDK tarafından düzenlenmiş olan bir yönetmelik ile serbest tüketici limiti büyük ölçüde düşürülmüştü. Limit 3 bin 600 kilovatsaat iken 2 bin 400 kilovatsaate düşmüş, bu da sözleşmeli alımlarda oldukça büyük bir patlama yaşanmasına neden olmuştu.

Yeni düzenleme ile faturası aylık 82 TL’nin üzerinde gelen elektrik kullanıcısı bu uygulamadan yararlanabilecek. Oldukça büyük rekabet halinde bulunan şirketlerin her biri bünyesine çok daha fazla müşteri çekebilmek amacı ile tüketicilere son derece fazla hediyeler veriyor, hatta bünyesine geçmesi karşılığında tüketicisine sigorta vaat eden elektrik şirketleri dahi bulunuyor.

985 bin 559 abonesi ile İstanbul Türkiye’de en çok elektrik kullanılan illerin başında geliyor. İzmir ve Antalya da İstanbul’u takip eden iller arasında yer alıyor. Geçtiğimiz aya göre değerlendirildiğinde bu ay bir önceki aya göre %16,5 civarında serbest kullanıcının bulunduğu söylememiz de mümkün olarak dikkat çekiyor. Enerji Enstitüsü

Copyright © 2014 Avrasya Enerji