AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

‘Serbest Tüketici’de Kampanyalar Sürüyor

Elektrikte serbest tüketici limitinin en düşük seviyesi olan aylık 82 TL’nin üzerinde fatura ödeyen tüm tüketiciler bu tekliften faydalanabilecek. Ön ödemeli teklifiyle, tüketici 1 yıllık enerji bedelini peşin ödeyip, elektriği piyasa koşullarından çok daha ucuza satın alabilecek.

Düşük fatura

Kolen Enerji Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt, abonelere en iyi imkanları sunmayı hedefleyerek Türkiye’de ilk defa piyasaya ‘Ön Ödemeli Teklif’ seçeneğini kazandırdıklarını belirterek, bunun yanısıra yeni uygulamaya başladıkları ‘Hem Ucuz Hem Sabit’ teklifiyle de farklı abone tiplerine özel farklı seçenekler sunduklarını söyledi. Karayurt, şu bilgileri verdi:

“‘Ön Ödemeli Teklif’ ile tüketicilere 1 yıllık enerjilerini, peşin ödeme yaparak piyasa koşullarından çok daha ucuz fiyata satın alma imkanı sağlıyoruz. Tüketiciler, madem elektriğini peşin satın alıyor, bunun çok daha avantajlı olması lazım.

‘Hem Ucuz Hem sabit’ teklifimizde ise abone olacaklara önce EPDK’nın yayımlamış olduğu ulusal tarifeden, indirim yapıyoruz. Sonra bu indirimli fiyatı sabitliyoruz. Tarife ve birim fiyatlar EPDK tarafından, üç ayda bir güncelleniyor. Tüketici bu tarifeyle zamdan etkilenmiyor.”

Aksa Elektrik’in avantaj paketleri

Serbest tüketicileri hedefleyen bir başka şirket olan Aksa Elektrik’in yüzde 3 indirim içeren standart tarifesi dışında sağladığı avantaj paketleri ise şöyle:

‘Zamsız Paket’te enerji birim fiyatı abonelik süresince sabitleniyor. Elektriğe zam gelse bile 1 yıl aktif enerji birim fiyatı sabit kalıyor. ‘Sürekli Aksa 12 tarifesi’ ile 1 yıl faturadaki aktif enerji birim fiyatı üzerinden yüzde 9 indirim yapılıyor. ‘Merhaba Aksa’ tarifesinde 15 aylık sözleşme ile ilk ay elektrik faturası alınmıyor.

‘Esnek Tarife’ ile sözleşme süresince aktif enerji birim fiyatından yüzde 4 indirim veriliyor. İstenilen zaman sözleşme cezai bedel ödemeden iptal edilebiliyor. ‘Standart Tarife’de serbest tüketici sözleşme süresince aktif enerji birim fiyatından yüzde 3 indirim alıyor. Milliyet

Copyright © 2014 Avrasya Enerji