AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Rüzgar Kongresi İçin Geri Sayım Başladı

Bu yıl beşincisi düzenlenen kongreye Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC), Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (WindEurope), Danimarka Rüzgar Endüstrisi Birliği ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK, YEGM gibi kurumlar destek veriyor.

Etkinlikten bir gün önce özel bir akşam yemeğinde buluşacak olan davetliler, piyasa ve düzenlemeye yönelik stratejik konuları konuşacak. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, TBMM Enerji Komisyonu, TBMM Çevre Komisyonu, EPDK, Başbakanlık Yatırım ve Tanıtım Destekleme Ajansı, Enerji İşleri Genel Müdürlüğü, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, Teiaş, WindEurope, GWEC gibi kurumlar ile sektör temsilcilerinin davet edildiği yemek Ankara Palas’ta yapılacak.

Rüzgar enerjisi endüstrisi, hükümet politikaları, finans ve proje geliştirme gibi sektörün gündemini belirleyen konuların ele alınacağı kongrede, en dikkat çekici başlıkların İran özel oturumu ve Master plan çalışması olduğu görülüyor.

Rüzgar sektörünün sorunlarına çözüm bulmak ve ortak kararlar alarak ilerlemek için bu kongrelerin verimli olduğuna değinen TÜREB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, bir önceki sektör toplantısında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Sayın Fatih Dönmez’in kendilerinden talep ettiği rüzgar yol haritasını (master plan) özenle hazırladıklarını ve rüzgar sektörünün geleceğine ışık tutacak bu çalışmayı paylaşmak için heyecan duyduklarını belirtti.

Yenilenebilir Enerji Kaynak alanlarının (YEKA) rüzgar sektörüne etkileri, ambargonun kalkmasının ardından hızlanan İran enerji pazarı, 5.000 MW’lık kapasitenin sektöre etkisi gibi konular da kongrenin diğer önemli konu başlıkları olacak.

Ankara’da yapılacak TÜREK 2016 kongresine ücretsiz katılım ve detaylı bilgi için www.tureb.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Copyright © 2014 Avrasya Enerji