AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

3’lü Enerji Ortaklığında Sürpriz Ayrılık

İstanbul’un Avrupa Yakası Elektrik Dağıtımı ile toplam 4 elektrik dağıtım bölgesinin ihalesini kazanan ve 2013 yılından bu yana CLK Elektrik adıyla hizmet veren Cengiz-Limak-Kolin (CLK) ortaklığında sürpriz bir ayrılık yaşanıyor. Cengiz-Limak-Kolin ortaklığında Limak Holding ayrılık kararı aldı. Türkiye’nin en büyük dağıtım özelleştirmesi BEDAŞ’ın yanında UEDAŞ, Akdeniz ve Çamlıbel elektrik dağıtım bölgeleri ortaklığın bünyesindeydi. Yapılan açıklamaya göre, Uludağ elektrik dağıtım bölgesinin Limak tarafından devralınması ve diğer 3 bölgenin Cengiz-Kolin ortaklığı tarafından sürdürülmesi kararlaştırıldı. 1 Kasım itibariyle gruplar devraldıkları bölgelerde yönetimi devralacak.

CLK Enerji’den yapılan açıklamada, “Elektrik dağıtım ve perakende sektöründe Boğaziçi, Uludağ, Akdeniz ve Çamlıbel dağıtım ve perakende şirketlerinin üst çatısı olan CLK Enerji, farklı stratejilere odaklanabilmek için hisseleri yeniden yapılandırma kararı aldı. Buna göre ilgili kreditör kuruluşlar, EPDK, Rekabet Kurumu ve diğer izinlerin alınmasının ardından Limak, Uludağ EDAŞ ve Uludağ Perakende şirketlerindeki Cengiz ve Kolin hisselerini devralacak. Boğaziçi, Akdeniz, Çamlıbel EDAŞ ve perakende şirketlerinde ise Cengiz ve Kolin şirketleri, Limak’a ait hisseleri devralacak” denildi.

BEDAŞ ihalesinde en iyi teklif 1 milyar 950 milyon dolar ile Cengiz-Limak-Kolin konsorsiyumu tarafından verilmişti. Enerji Enstitüsü

Copyright © 2014 Avrasya Enerji