AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Irak'ın İran'a Elektrik Borcu

İran Enerji Bakan Yardımcısı Huşeng Felahtiyan, Bağdat hükümetinin Tahran'a elektrik satışından yaklaşık 1 milyar dolar borcu olduğunu söyledi. İran'ın yarı resmi ajansı Mehr'e göre, Felahtiyan, "Iraklıların elektrik satışından kaynaklı borçları taksitlendirildi ancak şu anda da ödeme ertelendi." dedi.

Bağdat'ın elektrik borçlarının artması nedeniyle gecikmiş ödemelerin yapılabilmesi için borçların taksitlendirildiğini ancak ödemelerin yine aksadığını belirten Felahtiyan, "Gecikmiş ödemelerin yapılabilmesi amacıyla bu ülkenin yetkilileriyle müzakere ve istişarelere başladık." diye konuştu.

Felahtiyan borçlara rağmen Irak'a elektrik tedarikine devam ettiklerini aktararak, Bağdat'ın ödemeleri aksatmasının ise düşük petrol fiyatlarından kaynakladığı yorumunu yaptı. İran, daha önce borçlarından dolayı Irak'a verdiği elektriği kesmişti. İran ile Irak arasında 2005'te imzalanan elektrik tedarikine yönelik anlaşma uyarınca Tahran yönetimi bu ülkeye 1500-2000 megavat dolaylarında elektrik veriyor.

Copyright © 2014 Avrasya Enerji