AVRASYA ENERJÄ°

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

ÖzyeÄŸin Ãœniversitesi Türkiye Ä°novasyon Haftası Etkinliklerinde Yenilikçi Projeleriyle Yer AlÄ


Özyeğin Üniversitesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 8 - 9 - 10 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerinde, projeleri ve araştırma merkezlerinin inovatif çalışmalarıyla yer alıyor. Özyeğin Üniversitesi standında EÇEM, OKATEM, EVATEG, ÖzÜ Rover projeleri ile üniversite bünyesindeki araştırma merkezleri tanıtılıyor.

Üniversite öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin Teknoparklarda ve AR-GE merkezlerinde geliştirdiği tüm inovatif projeler, 8 – 9 - 10 tarihlerinde Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri kapsamında aynı platformda sergileniyor. Enerji, çevre ve ekonomi konuları üzerine odaklanan, temel bilgi ve mühendislik kavramlarını oluşturan ve uygulayan bir merkez olmak hedefiyle 2009 yılında Özyeğin Üniversitesi çatısı altında kurulan EÇEM (Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi), uzay robotları konusunda araştırma yapmak ve konu ile ilgili yarışmalara katılmak üzere oluşturulan Özü Rover Takımı, Özyeğin Üniversitesi’nin desteğiyle çalışmalarını sürdüren araştırma merkezleri EVATEG (Enerji Verimli Elektronik ve Aydınlatma Teknolojileri Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi) ile OKATEM (Optik Kablosuz Haberleşme Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi), Özyeğin Üniversitesi standında ziyaretçilere tanıtılıyor.

AR-GE, Ölçüm ve Danışmanlık alanlarında hizmet veren, çeşitli kurum, kuruluş ve kişilerle birçok alanda teknolojik projeler gerçekleştiren; termal teknolojiler, optik teknolojiler, aydınlatma sistemleri ve dizaynı konularında uzman akademik kadrosuyla AR-GE alanında hizmet sunan EVATEG, uluslararası kabul edilmiş standartlar çerçevesinde verdiği optik ölçüm hizmetiyle, aydınlatma kalitesini artırıyor. 2015 yılı itibarıyla İSTKA’dan aldığı ikinci destekle globalleşme yönünde adımlar atmaya başlayan EVATEG, akredite ölçüm laboratuvarları ile uluslararası bir merkez haline gelinmesi yönünde çalışmalarını sürdürüyor. Kurulacak uluslararası teknoloji platformuyla birlikte tüm paydaşlara hizmet edecek bilgi ve teknoloji transferi ağıyla üretilecek global değerler, ülkemizin elektronik ve aydınlatma teknolojileri konularında dünyaya entegre olmasına da öncülük ediyor.

OKATEM, Türkiye’de optik kablosuz haberleşme alanında faaliyet gösteren ilk AR-GE Merkezi. Endüstri ile ortaklaşa yürütülen AR-GE faaliyetleri ile yenilikçi optik kablosuz haberleşme çözümlerinin yerel imkanlar ile üretilmesine imkan sağlamayı ve telekomünikasyon sektöründe ülkemizin lokomotifi durumunda olan İstanbul Bölgesi’nin küresel rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak ülkemizin yeni gelişen bu teknoloji alanında söz sahibi olabilmesi ve yüksek katma değerli optik kablosuz haberleşme tabanlı ürünler, hizmetler ve uygulamalar geliştirebilmesi için OKATEM, dünyadaki benzerleri ile yarışacak kapasitede bir AR-GE altyapısı sağlıyor. Özyeğin Üniversitesi öncülüğünde proje ortağı ve iştirakçisi 5 üniversite ve 7 şirketin bir araya geldiği OKATEM’de, geleceğin kablosuz haberleşme teknolojilerine yön veriliyor. EVATEG ve OKATEM, İnovasyon Haftası etkinliklerinde, yürüttükleri proje ve çalışmalarla ilgili olarak ziyaretçileri bilgilendiriyor.

AR-GE Çalışmalarını destekliyoruz

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk; Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarında son beş yıldır Özyeğin Üniversitesi’nin ilk 10’da yer aldığını, 2016 Endeksinde Türkiye’nin En Yenilikçi 4. Vakıf Üniversitesi olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Yenilikçi ve girişimci vizyonumuz doğrultusunda, AR-GE çalışmalarına büyük önem ve destek veriyoruz. Gerek fakültelerimizde gerekse OKATEM, EVATEG, EÇEM gibi araştırma merkezlerimizde inovatif projelerle birçok ilke imza atıyoruz. Aynı şekilde öğrencilerimizin geliştirdiği Mars gezgini (ROVER) ile uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil eden ilk ve tek üniversite olmanın gururunu taşıyoruz. Bu nedenle Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğine katılımımızın önemine inanıyor; araştırmacı kimliğimiz, katma değer yaratan, dönüştürücü eğitim modeli yaklaşımımızla, öğretim üyeleri ve öğrencilerimizin birlikte geliştirdiği inovatif projeleri sergilemekten memnuniyet duyuyoruz.’’

Copyright © 2014 Avrasya Enerji