AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

BEDAŞ’ın 1.289 Personeli Sahaya İndi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışının İstanbul’da da etkisini göstereceğini açıklarken İstanbul Avrupa Yakası’nda 4,7 milyon aboneye hizmet veren Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) da olası arızalara karşı erken alarma geçti. BEDAŞ, 1.289 çalışanını arızalara anında müdahale etmek üzere 7/24 çalışma prensibiyle sahada görevlendirirken, kış şartlarına özel koruyucu malzemeleri artırdı.

Şebeke bakım çalışmaları tamamlandı

İstanbul’un Avrupa yakasındaki 22 bölgede, 3.573 km² alanda, 25 milyar kWh elektrik dağıtımı yapan BEDAŞ, yıl içinde sert hava koşullarına yönelik bakım ve onarım çalışmalarına büyük önem vererek hazırlıklarını tamamladı. Kış hazırlıkları kapsamında yer altı ve üstü hatların yüzde 76’sının taraması tamamlandı. BEDAŞ, tarama işlemlerine paralel olarak dağıtım şebekesinin yüzde 70’inde de bakım çalışmalarını tamamladı. Yapılan bakım çalışmaları ile 2016 yılı başından itibaren trafo arızalarında yüzde 75 iyileşme sağlandı.

BEDAŞ, rutin bakım çalışmaları ve kış hazırlıklarının yanı sıra meteorolojiden gelen olası fırtına, yoğun kar yağışı gibi uyarılar doğrultusunda da bir dizi önlem aldı. BEDAŞ, kış şartlarına özel olarak kullanılan koruyucu malzemelerden olan kimyasal izolasyon malzemesi, izole klemens, trafo bara koruma malzemesi, iletken koruyucu malzemeleri artırırken, planlı yatırım ve bakım çalışmalarının da önemli bir bölümünü askıya aldı.

Hazırlığımızı yaptık

Kış aylarında elektrik tüketimin bahar aylarına göre yüzde 26’ya varan oranda arttığına işaret eden BEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, “Hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek arızalara karşı ekiplerimiz aralıksız görev yapıyor. 1.289 saha çalışanımız ve 129 aracımız arızalara anında müdahale ederek müşterilerin herhangi bir sorun yaşamaması için her türlü hava koşulunda hizmet vermeye devam ediyor. 2011-2015 yıllarında 625,5 milyon TL yatırım yapan BEDAŞ, 2016-2020 arasında da 1 milyar 570 milyar TL’lik yatırıma daha imza atacak. Bu yatırımın 1 milyar 230 milyon TL’si doğrudan şebeke yatırımı olacak” dedi.

Copyright © 2014 Avrasya Enerji