AVRASYA ENERJİ

MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ İÇİN TEK ADRES

Sektörel Haberler

 Ana Sayfa / Sektörel Haberler

Yenilenebilir Enerji 2020’ye Kadar Enerji Üretiminin En Ucuz Şekli Olacak

ABD’li yatırım şirketi Morgan Stanley analistleri, düşen temiz enerji fiyatlarının kirletici olanların fiyatlarının altında bir seviyeye ineceğini açıkladı. Hazırlanan rapora göre Güneydoğu Asya bölgesinde yer alan birkaç ülke dışında dünyanın tüm ülkelerinde yenilenebilir enerji 2020 yılına kadar enerji üretiminin en ucuz şekli olacak.

Analistlerin açıklamaları şöyle:

2020 yılına kadar yeni enerji üretimi alanında en ucuz yöntemin yenilenebilir olanların olacağını tahmin ediyoruz. Tahminlerimize göre kamu hizmetlerindeki karbon emisyon seviyelerindeki değişikliklerin başlıca nedeni, hükümet politikalarından ziyade yenilenebilir ekonominin tercih edilmesi olacaktır. Örneğin; Amerika Birleşik Devletleri ‘Paris İklim Anlaşması’ndan çıkma kararı almış olsa da ABD’nin 2005 yılına kıyasla 2020’de karbon emisyonu seviyelerini yüzde 26-28 aralığında düşürerek Paris Anlaşması’nın amacının da ilerisine geçebileceğini düşünüyoruz.

Raporu hazırlayanlar güneş panellerinin fiyatlarında 2016 ve 2017 yıllarında yüzde 50 düşüş gözlemlediklerini de belirtti. Ayrıca rüzgar türbininde bilim insanların elde ettiği gelişmeler sayesinde rüzgar enerjisinde etkinliğin arttırıldığı da açıklandı. Enerji Enstitüsü

Copyright © 2014 Avrasya Enerji